Mer om Vassilikos och Porto Roma

Daphnes Villas ligger tre minuters promenad från Porto Roma strand och fiskeläge.
Stranden är ca 200 meter lång och 3-7 meter bred, den södra tredjedelen av stranden är täckt med sand, resten är täckt av delvis sand och delvis klappersten. Havsbotten är av sand och vattnet är klart och det finns inga farliga strömmar. Långgrundhet: Vattendjupet ligger på ca en meter fyra meter ut. Det finns solstolar och parasoll att hyra på stranden. Pris: ca 7 Euro för ett parasoll och två solstolar.
På södra sidan av stranden är en liten hamn med fiskebåtar. Härifrån utgår Mario's Turtle safaris. Alldeles ovanför hamnen ligger Porto Roma Restaurang.
Längst bort på strandens norra del finns även en strandbar. Ett par hundra meter uppåt vägen förbi Daphnes mot stan finns ännu en taverna, Delfina, ett cafe och en matvaruaffär som har det mesta man behöver, saknar man något kan man beställa av affärens ägare Fanny. Byns bageri ligger 1,2 km från Daphnes.
Lagom långt för en morgonpromenad. Eller låna en av Daphnes villas cyklar om du vill! ATM(bankomat) hittar man vid bageriet. Alldeles ovanför affären ligger ett litet hotell med pool och bar öppen för alla. Nästa hotell med pool, babypool, poolbar och tennisplan ligger 500 meter uppåt vägen, det heter Belvedere. Se mer på vår detaljerade googlekarta här http://www.daphnes- zakynthos.com/google_map_se.html.

Vassilikos är fortfarande en av de mest oexploaterade delarna av Zakynthos. Turismen är småskalig och de små familjejordbruken är fortfarande en viktig inkomstkälla. Tavernor, barer och kaffeer ligger utspridda över hela Vassilikos, de flesta är traditionella grekiska tavernor men det finns även restauranger med internationellt kök och levande musik.

Vassilikos har definitivt öns bästa stränder. De långa sandstränderna vid Gerakas och Ionion (Banana) är ojämförliga.
Långgrunda sandstränder med kristallklart vatten och skyddade från vind gör dem perfekta för barn i alla åldrar. Gerakas, sköldpaddsstranden, ligger 1,2 km eller 20 minuters promenad från Daphnes.
St Nicolas strand är för den som gillar vattensport och barliv.
Ammos bar serverar mycket god mat med bra musik till. Banana Baya, Casa Playa och Azzuro är andra utbyggda stränder med restauranger, duschar och toaletter. Emellan de stora stränderna kan man hitta små lugna vikar och klippstränder perfekta för snorkling.